Kiti miestai

Po 4 metų pertraukos grįžta „Red Bull SoundClash“: ginklus unikaliai kovai ruošia dar dvi Lietuvos muzikos žvaigždės

By  | 

Red Bull SoundClash Justinas Jarutis Greta Jancyte-GJan

Ketveri metai. Būtent tiek laiko praėjo nuo paskutinio „Red Bull SoundClash“. Šį pavasarį, balandžio 5 dieną, į muzikinį ringą Šiaulių arenoje išeis dar dvi scenos žvaigždės: raudonajai spalvai atstovaus praėjusios kovos laimėtojas Justinas Jarutis, o mėlynajai – Greta Jančytė-GJan. Abu jie koncertuoja pilnose arenose, turi sukūrę daugybę į istoriją jau įrašytų hitų ir ne kartą lipo atsiimti apdovanojimų, tačiau kuris atlikėjas gali pasigirti aistringesniais gerbėjais? Dvikovos laimėtoją tradiciškai išrinks būtent jie.

„Šis po visą pasaulį jau paplitęs renginys vyksta pagal griežtas taisykles, jos nesikeis ir šįkart, todėl visa intriga paliekama dalyvausiantiems dainininkams. Kokius muzikinius ginklus jie pasitelks kovai? Atlikėjų savitumas, kūrybiškumas ir sukuria visą šou intrigą, jau dabar, matydami užkulisiuose svaidomus žaibus, galime drąsiai sakyti, kad kova bus įnirtinga ir nenuspėjama. Ypač įdomu, ar J. Jaručiui pavyks išlaikyti laimėtojo vardą, nes paskutinėje kovoje su Monique būtent jis šventė pergalę“, – intriguoja organizatoriai.

Pirmą kartą renginio istorijoje jis vyks Šiauliuose. Tikimasi, kad į areną palaikyti savo mylimų atlikėjų atvyks gerbėjai iš visos Lietuvos.

Bičiulystė yra bičiulystė, bet laimėti norisi

„Pamenu, pats gyvai stebėjau pirmąją „Red Bull SoundClash“ kovą, kai Marijonas Mikutavičius rungėsi su „G&G Sindikatu“. Vėliau sirgau už Donatą Montvydą, kai jis kovojo su Juste Arlauskaite-Jazzu, o trečiojoje dvikovoje dalyvavau aš ir Monique. Nuo 2020-ųjų praėjo nemažai laiko, be to, tuo metu buvo pats pandemijos pikas ir mes dainavome tuščioje arenoje, bet prisimenu tai kaip tikrai gerą laiką. Neslėpsiu, tvyrojo nemažai įtampos, nors mes visi esame bičiuliai, tačiau laimėti norisi, tad su kiekviena daina kyla vis didesnis azartas įveikti priešininką. Pati renginio mintis labai gera, nes ringu tampa scena ir tame nėra jokio neigiamo konteksto, tik sveika, graži konkurencija. Žiūrėsim, kas iš mūsų bus geresnis šiemet“, – šypsosi kovoms jau besiruošiantis J. Jarutis.

Jis pripažįsta, jog GJan – stipri konkurentė, todėl yra įsitikinęs, kad laimėtoją išsiaiškinti bus nelengva ir kova vyks iki pat ketvirtojo raundo.

Silkė ar kugelis?

„Muziką apskritai labai sunku kažkaip vertinti, šiuo atveju taip pat gi nebus taip, kad pralaimėjęs bus blogesnis atlikėjas, o laimėjęs kovą – geresnis. Kuris patiekalas geresnis – kugelis ar silkė? Tiesiog vieni labiau mėgsta kugelį, o kiti silkę. Ir nei vieni žmonės nėra teisesni. „Red Bull SoundClash“ laimės tas, kurio daugiau gerbėjų ateis, žiūrėsim, kas labiau myli kugelį, tai yra mane, o kas silkę – tebūnie ja šįkart būna Jarutis“, – šypsosi GJan.

Ji pasakoja gerai konkurento nepažįstanti, tačiau įtaria, kad Justinas gali manipuliuoti, todėl savo didžiausiu iššūkiu laiko galimų jo gudrybių atpažinimą ir pergudravimą.

„Jis – toks slidus lapinas, turintis stiprią charizmą, gerą išvaizdą, tad lengva nebus“, – ryžto neslepia dainininkė.

Laimėtojas paaiškės po 4 raundų

Keturių raundų dvikovos laimėtoją, kaip jau tapo tradicija, nulems tik į Šiaulių areną susirinkusių gerbėjų plojimai, klyksmai, šauksmai, švilpimai ir visi kiti triukšmo kėlimo įgūdžiai. Salėje įrengti garso matuokliai po kiekvieno atlikėjo pasirodymo matuos ovacijų sukeltą triukšmą – laimėtojo karūną užsidės tas, kurio gerbėjai bus aistringesni sirgaliai.

Primename, kad „Red Bull SoundClash“ pirmojo raundo metu J. Jarutis ir GJan atliks jiems abiems parinkto bendro kūrinio savas versijas. Antrasis raundas – „perėmimas“. Atlikėjui pradėjus dainuoti savo dainą, ją turės užbaigti oponentas. Trečioji renginio dalis – labiausiai stebinanti. Čia dalyviai atlieka po tris savo kūrinius netikėtuose, jų įprastos kūrybos žanrus perlipančiose, aranžuotėse. Finalinio raundo metu scenoje pasirodys ir kviestiniai svečiai. Tokiu būdu atlikėjai ištrauks savo kozirius – žvaigždes, su kuriomis atliks bendrus kūrinius.

„Red Bull SoundClash“ – daugiau nei tik koncertas, tai – unikali muzikinė patirtis, nepanaši į jokį kitą koncertą pasaulyje. Bus tikrai įdomu pamatyti ne tik, kas laimės, bet ir kokias priemones gerbėjai pasitelks, kad galėtų renginio pabaigoje švęsti pergalę kartu su savo numylėtiniu ir iš arenos išeiti aukštai pakeltomis galvomis“, – sako organizatoriai.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.