Lietuviška mada

Rygos mados savaitėje kolekciją pristatysianti R. Rimgailaitė apie tvarumą madoje

By  | 

Rygos mados savaite Rimante Rimgailaite

Šį pavasarį Rimantės Rimgailaitės gyvenime poilsio akimirkų nedaug – artėjant vasaros švenčių maratonui, drabužių dizainerė vos spėja suktis kurdama drabužius vyrams ir moterims bei sceninius kostiumus žinomiems atlikėjams pagal individualų užsakymą, taip pat ji pristatė „Rimgailaite costume“ bomberių bei džemperių linija, na ir, žinoma, ruošiasi Rygos mados savaitei, kur naujausią kolekciją pristatys jau antradienį.

Kurdama kolekciją, didelį dėmesį dizainerė skyrė visame pasaulyje ypač aktualiai tvarumo ir audinių perdirbimo temai: kažkada močiučių rankomis megzti pledai atgijo ekstravagantiškų suknelių bei švarkų pavidalu, tad klausiame Rimantės: tvarumas madoje – tai mada ar būtinybė? „Iš tiesų, abu atsakymai teisingi. Šiomis dienomis bei žvelgiant į ateitį, tvarumas tiek madoje, tiek žmonių gyvenimo būde yra būtinybė ir kuo toliau, tuo didesnį aktualumą tai įgaus. Šia tema kalbama daug ir dažnai, taigi gyventi bei kurti tvariai natūraliai tapo madinga, bet tai išties labai teigiama ir sektina, pavyzdinė mada. Man, kaip kūrėjai dirbančiai vienoje labiausiai aplinką teršiančių industrijų, svarbu rasti savo būdą kaip prisidėti prie planetos švaros Pirmenybę visuomet teikiu natūraliems audiniams bei inovatyviems ir tvariems sprendimams, todėl naujausioje kolekcijoje „A Myth About Love And Obsession“ yra daug perdirbtų, antram gyvenimui prikeltų audinių. Taip pat dažnai taikau zero waste metodą, kuomet siuvant gaminį audinys yra sunaudojamas šimtu procentų ir nelieka nė skiautės išmetimui“, – mintimis dalijasi R. Rimgailaitė.

Beje, savo pirmąją kolekciją, būdama vos septyniolikos, Rimantė irgi pasiuvo iš antrinio panaudojimo medžiagų, senų užuolaidų bei paklodžių „Tada tai buvo biudžeto trūkumas, o šiandien kuomet ir aš, ir visuomenė sąmoningesnė – tai tvarumas. Žinoma, naujausią kolekciją kūriau jau ne iš paklodžių – čia pagrindinį vaidmenį vaidina megzti, vintažiniai pledai, kuriuos derindama su plunksnomis ir klasikiniais audiniais, sukūriau vakarinio įvaizdžio drabužius. Taip pat, specialiai Rygos mados savaitei, kartu su plaukų vitaminais „Ellips“, ruošiame bendrą projektą – Rygoje pristatysiu avangardišką, iš perdirbtos produkcijos žaliavos pagamintą modelį“, – kolekcijos pristatymo šydą praskleidžia dizainerė bei atvirauja, kad ateityje globaliu mastu aktualią tvarios mados temą planuoja plėtoti dar aktyviau, mat klientai taip pat vis mieliau į savo spintas įsileidžia drabužius iš perdirbtų audinių.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.