Lietuviška mada

Antrąją parduotuvę atidarysianti Marija Šalaševičienė: apie meilę papuošalų kūrimui ir versle lydinčią sėkmę

By  | 

Nuo pat mažų dienų besižavėjusi papuošalų kūrimu, šiandien Marija Šalaševičienė gali pasigirti dirbanti savo svajonių darbą – jos pomėgis virto nuosavu verslu. Netrukus antrąją savo fizinę parduotuvę atidarysianti Marija džiaugiasi, kad net ir po tiek metų naujų idėjų vis dar nepritrūksta, o sėkmė lydi kiekviename žingsnyje. Prekės ženklo „Mari made“ įkūrėja mano, kad tokį pasisekimą lemia kuriamų aksesuarų išskirtinumas.

Kūryba lydi visą gyvenimą

Kad Marija turėjo polinkį kūrybai, buvo aišku dar vaikystėje. Kaip teigia ji pati, jau nuo darželio laikų pamilo papuošalų kūrimą, o ta meilė taip niekada ir neišblėso.

„Mano pomėgis kurti tęsiasi absoliučiai visą gyvenimą. Aišku, iš pat pradžių kurdavau tik sau, bet vėliau, gal pirmaisiais studijų metais, jau pradėjau užsiimti tuo rimčiau, pradėjau savo kurtus papuošalus ir pardavinėti“, – pasakoja Marija.

Kūrėja atskleidžia, kad mintis savo pomėgį paversti verslu kilo tuomet, kai niekur negalėjo rasti tokio papuošalo, kokio norėjo. Savo sesers paraginta, sukurtos apyrankės nuotraukomis Marija pasidalijo socialiniuose tinkluose, o sulaukus didžiulio susidomėjimo buvo aišku, kad laikas pradėti kurti ne tik sau.

„Viskas prasidėjo nuo vienos apyrankės. Nusprendžiau ne kažkur nusipirkti, o susikurti tokią, kokią aš įsivaizduoju. Ją sukūrus, sesės paraginta, įkėliau tą apyrankę pas save į „Facebook“ profilį ir sulaukiau labai daug dėmesio. Tuomet dar kartą sesės pastūmėta jau susikūriau savo prekės ženklo „Facebook“ puslapį. Taip viskas ir prasidėjo. Kadangi ta pradžia buvo prieš pat Kalėdas, kai visi ieško dovanų, tai ji buvo labai sėkminga“, – prisimena Marija.

Konkurencijos nejaučia

Nors mūsų šalyje papuošalų kūrėjų tikrai nemažai, tačiau Marija teigia konkurencijos niekada nejutusi. Kaip svarsto ji pati, tam įtakos greičiausiai turėjo itin išskirtinis braižas.

„Konkurencija tikrai didelė, bet aš jos niekada taip stipriai ir nepajaučiau. Nuo tada, kai pradėjau, taip visą laiką ir augau. Mane lydėjo tik sėkmė – kuo toliau, tuo labiau sekėsi. Manau vien dėl to, kad tikrai turiu savo išskirtinį braižą. Visose parodose, kuriose dalyvaudavau, prie manęs visuomet prieidavo ir sakydavo, kad čia tikrai kažkas kitokio. Nes žmonėms atsibosta visur matyti tą patį per tą patį“, – tvirtina „Mari made“ įkūrėja.

Stilingų moterų itin pamėgti papuošalai išsiskiria savo subtilumu ir elegancija. Pasipuošusias Marijos kurtais aksesuarais galima išvysti tiek garbaus amžiaus damas, tiek ir mokyklinio amžiaus mergaites. Kaip teigia pati Marija, jos kuriamiems papuošalams amžiaus cenzo tikrai nėra. „Visi mano papuošalai pasižymi neperkrautu, subtiliu stiliumi. Jie elegantiški, estetiški, todėl dauguma klienčių gali juos lengvai priderinti prie savito stiliaus“, – teigia verslininkė.

Sugalvotos idėjos nustebina ir pačią

Nors be pagalbininkų gamybos procese Marija jau seniai nebeapsieina, tačiau visas kūrybines idėjas generuoja ji pati. Verslininkė teigia, kad kartais net pati stebisi savo idėjomis ir džiaugiasi, kad iki šiol nekilo problemų dėl jų trūkumo.

„Labai džiaugiuosi, kad tų idėjų niekada netrūksta, bet ir jaudinuosi, kad kažkada jos ims ir dings. Bet kol kas pati stebiuosi, kad mane jos vis dar aplanko. Kartais būna, kad kažką sukuriu ir galvoju „Eina sau, Marija!“ Tai tos idėjos gimsta spontaniškai, dažniausiai iš to, kad kažko niekur nerandu, nematau to, ko norėčiau, ir tada pagalvoju, kad reikia pačiai sukurti“, – pasakoja moteris.

Tiesa, Marija priduria, kad prieš paleidžiant naujai sukurtą aksesuarą į prekybą, pirmiausia jį išbando tarp artimųjų: „Kai jau pagaminame naują papuošalą, visų pirma, testuoju, kaip jis atrodo ant manęs, ant kolegių, draugių. Jeigu vaizdas patinka ir rezultatas mane tenkina, tuomet jau įkeliame jį į elektroninę parduotuvę.“

Gražūs komentarai leidžia jaustis įvertintai

Kaip pasakoja moteris, didžiausią džiaugsmą šioje veikloje jai teikia pats kūrybinis procesas ir atsiliepimai, kurių sulaukia iš laimingų klienčių.

„Kūrybinis procesas mane be galo „veža“. Man smagu eiti, žiūrėti, kaip čia sekasi, kaip viskas pavyksta, o jeigu nepavyksta – ieškoti kito sprendimo. Ir aišku, dar kitas, turbūt smagiausias, dalykas, kai įkeli papuošalą į elektroninę parduotuvę ir pamatai, kad jis susilaukė didelio dėmesio ir daug gražių, širdžiai mielų atsiliepimų. Tokiais momentais tikrai jautiesi įvertintaׅ“, – teigia papuošalų kūrėja.

Planuose – dar įvairesnis asortimentas

Prie elektroninės ir jau keletą metų Kaune, „Megoje“, veikiančios fizinės parduotuvės jau greitai prisidės ir nauja parduotuvė Vilniuje. Rugsėjo viduryje „Panoramoje“ duris atversianti naujoji „Mari made“ parduotuvė, kaip tikina pati įkūrėja, nustebins iš tolo akį patraukiančiu vaizdu.

„Galiu pažadėti labai gražų, estetišką vaizdą, pro kurį bus tikrai sunku praeiti. Jau iš Kaune veikiančios parduotuvės klienčių žinau, kad praeiti nesustojus tiesiog nepavyksta. Taip pat laukia ir daug išskirtinių, nematytų aksesuarų“, – pasakoja verslininkė.

Atidariusi naują parduotuvę, ateityje Marija planuoja pasiūlyti ir platesnį asortimentą vyrams. Iki šiol vyrams kūrusi raktų pakabukus, Marija atskleidžia, kad jos planuose – odinių piniginių vyrams kūryba. Tad panašu, kad dėl idėjų trūkumo jaudintis dar tikrai ilgai neteks.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.