Pomidorai – viena populiariausių daržovių. Jas sutiksime dažno lietuvio šaldytuve, tačiau apie jų naudą mažai kas galėtų mums papasakoti. Taigi, kviečiame išsiaiškinti, kuo naudingi yra pomidorai mūsų sveikatai:
- Kas dieną valgydami pomidorus sumažinsite vėžio bei širdies ligų riziką.
- Tyrimai nustatė, kad pomidorai mažina cholesterolio kiekį kraujyje.
- Pomidorai – likopeno šaltinis. Likopenas yra natūralus veiksmingas antioksindantas, kuris saugo ląsteles nuo laisvųjų radikalo poveikio bei kitų žalingų aplinkos iššūkių. Likopenas padeda odai apsisaugoti nuo ultravioletinių spindulių.
- Pomidorų vaisiai – vitaminų ir naudingų medžiagų šaltinis. Juose gausu B1, B2, B3, PP, C vitaminų, karotino, angliavandenių, įvairių organinių rūgščių, pektinų, baltymų, krakmolo, ląstelienos, fermentų, mikroelementų – jodo, kalio, kalcio, magnio, natrio, fosforo.
- Pomidorų sultys ne tik gaivina organizmą, malšina troškulį, jas patartina gerti ateroskleroze ir mažakraujyste sergantiems ligoniams.
- Pomidorų sultyse ištirpusios medžiagos mažina nervinę įtampą, šalina nuovargį, gerina miegą.