Nuotrauka – Kendra Benson
Pasaulyje jau kuris laikas stengiamasi bent kiek galima labiau apriboti pieno produktų kasdieninį vartojimą. Sparčiai populiarėja pieno pakaitalai, kurie yra sveikesni bei turi daugiau mums naudingų medžiagų.
- Sojų pienas. Sojų pienas yra puikus geležies ir kalcio šaltinis, jame gausu baltymų, ląstelienos, mineralų bei antioksidantų. Šis pienas yra nekaloringas ir lengvai virškinamas, jame nėra cholesterolio, mažai laktozės. Tyrimai rodo, kad reguliarus sojų pieno vartojimas padeda išvengti prostatos vėžio.
- Migdolų pienas. Šios rūšies piene yra gausu antioksidanto vitamino E, kuris padeda išvengti vėžinių susirgimų bei sulėtina senėjimo procesus. Migdolų piene esantys flavonoidai apsaugo nuo osteoporozės bei 2-ojo tipo diabeto. Migdolų piene taip pat gausu mineralų: vario, cinko, geležies, mangano, kalio, kalcio, magnio, fosforo, seleno.
- Ryžių pienas. Šios rūšies pienas turi labai mažai riebalų, jame nėra cholesterolio, jis taip pat pasižymi vitamino B gausa. Ryžių piene pilna magnio, geležies, vario. Jame gausu mangano bei seleno, kurie padeda apsisaugoti nuo infekcijų bei vėžinių susirgimų