Braškės – viena iš mėgstamiausių vasaros gėrybių. Ne paslaptis, kad šios uogos yra ne tik skanios, tačiau ir naudingos mūsų sveikatai. Kviečiame sužinoti, kokius sveikatos lobius slepia šios žavios uogos:
- Braškėse yra gausu antioksindantų. Šios uogos yra puikus vaistas nuo širdies bei kraujagyslių ligų, mažina riziką susirgti vėžiu, pristabdo senėjimą
- Braškės stiprina imuninę sistemą bei padeda apsisaugoti nuo įvairių ligų ir susirgimų
- Šiose uogose gausu vitamino C, o, taipogi, vitaminų B2, B5, B6, B9, vitamino K
- Braškėse esantys mikroelementai – geležis, kalis, kalcis, magnis stiprina širdį, kaulus, dantis bei nervų sistemą
- Braškės naudingos akims. Valgant pakankamai braškių, galima išvengti senatvinės geltonosios dėmės degeneracijos
- Braškės ne tik padeda atgauti jėgas. Jos taip pat sumažina žalingą priešuždegiminių ir skausmą malšinančių vaistų, ir alkoholio poveikį
- Tyrimai taip pat parodė, kad reguliariai vartojamos braškės teigiamai veikia odą ir plaukus
- Mitybos specialistai ir dietologai randa didelį skaidulų kiekį ir asparto rūgšties. Asparto rūgštis pašalina toksinų perteklių iš organizmo