Ruošiatės atostogoms Graikijoje, Ispanijoje, Kipre, o, galbūt, Italijoje? Būtų didžiulė nuodėmė neparagauti tenykščio sveikatos šaltinio – alyvuogių. Alyvuogės yra tikras naudingųjų elementų šaltinis, tad ne veltui jos yra vadinamos Viduržemio jūros regiono auksu.
- Turi daug vitamino E, kuris yra vienas iš pagrindinių antioksidantų;
- Tiek alyvuogėse, tiek alyvuogių aliejuje yra naudingųjų medžiagų, saugančių nuo vėžio;
- Vaisiuose, ypač tamsiuose, t.y sunokusiuose, gausu flavonoidų, kurie ir nulemia juodai purpurinę alyvuogių spalvą. Flavonoidai reguliuoja baltymų apykaitą, ląstelių augimą, antioksidatorių veikimą, mažina uždegimą ir apsaugo nuo krešulių formavimosi;
- Alyvuogės padeda neutralizuoti bet kokias organizmo toksines medžiagas;
- Jei pradėjo skaudėti galvą, vietoje tablečių galite valgyti alyvuogių. Jose gausu augalinio analgetiko oleokantalio;
- Be vitaminų A ir B, jose gausu E, D ir K grupės vitaminų, kurie stiprina kaulus ir skrandžio sieneles. Sėsdami prie stalo pietų ar vakarienės suvalgykite 3-4 alyvuoges;
- Prancūzų mokslininkai įrodė, kad nuolat valgant alyvuogių 84 proc. sumažėja širdies priepuolių, infarktų ir insultų rizika.