4 blynams
250 g miltų
1/2 arb. š. druskos
15 g cukraus
12 g alyvuogių aliejaus (1,5 valg. š.)
20 g degtinės ar rakės
~100 ml vandens
200 g šviežaus ožkų pieno sūrio
Suberkite miltus, druską ir cukrų į dubenį, išmaišykite. Centre padarykite įdubimą ir supilkite aliejų, degtinę ir vandenį.
(Degtinė naudojama tam, kad blynų tešla būtų traškesnė).
Minkykite telšą, kol ji taps glotni ir vientisa, apie 5 minutes.
Padalinkite tešlą į 4 dalis (kiekviena apie 100 g). Iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus į labai ploną apskritimą.
Dubenyje šakute išpurenkite sūrį.
Dėkite šaukštą sūrio į iškočioto apskritimo centrą. Suimkite visus tešlos galus ir sudėkite į centrą, gerai uždarydami sūrį viduje.
Apverskite užlenkimu į apačią ir atsargiai iškočiokite į delno dydžio apskritimą.
Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, dėkite blyną. Kepkite iš kiekvienos pusės po 1-2 minutes, kol gražiai apskrunda ir šiek tiek išsipučia.
Patiekite nedelsiant, nes skaniausi, kol dar karšti.